2018-09-12 08:14:46• hírek • Bede Emőke

Katonai parádéval és látványos bemutatókkal ünneplik a tűzoltók napját

Hosszú évekre visszanyúló hagyománya van már a szeptember 13-án megrendezett Román Tűzoltók Napjának, s ennek apropóján szerte az országban különféle programokkal készülnek a csütörtöki napra.

Nem lesz ez máshogy Szatmár megyében sem, a Szamos Sürgősségi helyzetek Felügyelősége városunkban és Nagykárolyban is megünnepli a jeles napot, mi több, voltak olyan sportversenyek, melyeket a csütörtököt megelőző néhány napban tartottak. Volt foci, asztalitenisz, sakk, táblé, halászat és bowling is, melyek során nem csak tűzoltók mérhették össze tudásukat, ugyanis más intézmények is ringbe szálltak a győzelemért. A nyertesek díjazására csütörtökön kerül sor.
 

Szeptember 12-én, azaz szerdán szervezik meg a Lépcsők néven ismertté vált tűzoltósági versenyt, melyen Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros és Szatmár megye egységei mellett részt vesznek az ukrajnai és a magyarországi bajtársak is. 
 

A csütörtöki nap lesz az eseménysorozat csúcspontja, ezen a napon Nagykárolyban szerveznek katonai parádét. A 13:30-kor kezdődő ünnepség során lesz eskütételi ceremónia és előléptetés is, majd a hivatalos beszédek után a nagybányai fúvószenekar kíséretében katonai felvonulást tartanak. Ennek során a modern eszközök mellett 1885-ben készült tűzoltósági felszereléseket is bemutatnak majd. Az eseményre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: